با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
بیوشیمی
بررسی خواص آنتی اکسیدانی گیاه چویل (فرولاگوکاردوکروم) و رابطه ‏ترکیبات استخراج‌شده آن و‎ ‎درمان بیماری‌ها

مهدیه صالحی؛ مریم مصلحی شاد؛ سیده مرضیه حسینی؛ فاطمه قمری

دوره 11، شماره 4 ، خرداد 1402، ، صفحه 43-54

https://doi.org/10.30473/eab.2023.66048.1893

چکیده
  ترکیبات گیاهی به‌دلیل ماهیت طبیعی و خصوصیات منحصربه‌فرد عملکردی مانند خاصیت آنتی‌‌اکسیدانی و نگهدارندگی و درمانی موردتوجه مصرف‌‌کنندگان قرار گرفته‌‌اند. تنش اکسایشی در فرآیندهای زیستی اتفاق می‌افتد و مهم‌ترین عامل پیری و عوارض بیماری‌های مزمن است. چویل (Ferulagocarduchorum) یک گیاه بومی است که در غرب ایران رشد می‌‌کند و در گذشته ...  بیشتر